Kotimaan triathlonlomailua

Olen ollut tämän viikon lomalla ja treenannut hieman tavallista enemmän, kun sen vastapainoksi on ollut mahdollista myös levätä ja palautua normaalia paremmin. 

Haaveilin että olisin lähtenyt Kanarialle ja viettänyt siellä kevyen triathlonloman uiden, pyöräillen, juosten sekä tietysti leväten ja auringosta nauttien. Mutta suhteellisen lyhyellä varoitusajalla ei löytynyt kovin edullisia pakettimatkoja yksin reissaavalle, ja koska matkustuskokemukseni on vähäinen, lentojen ja hotellien varaaminen itse ei tuntunut luontevalta. 

Matkahaaveesta luopuminen harmitti ensin paljon, sillä olin jo varma että reissu toteutuisi, mutta tällä haavaa kotinurkilla pysyminen olikin ehkä kuitenkin paras vaihtoehto itselleni. Kun joskus toivottavasti pääsen triathlonlomalle, haluan suunnitella sen riittävän hyvin etukäteen, että todella myös pääsen nauttimaan niistä asioista, joista olen haaveillut, tai että sille ainakin on hyvät edellytykset. Nyt pikaloma matkustamiseen tottumattomalle olisi saattanut olla kokemuksena kuormittavampi kuin loman tuoma rentoutus. 

On ollut mukava viettää lomaa talvisessa Suomessa ja huomata kuinka päivä alkaa pikkuhiljaa pidetä. En silti ole ulkoillut mitenkään erityisen paljon, vaan itseasiassa viihtynyt enemmän uimahallilla. Uinnissa on paljon parantamisen varaa, varsinkin vedon voimantuottokohdassa, etten painasi vettä alaspäin ja toisaalta saisin haettua selästä ja ojentajasta paremmin voimaa vedon loppuun. 

Olen kuitenkin ulkoillut sen verran että sunnuntaina ja tiistaina kävin ensimmäiset kerrat retkiluistimilla Jyväsjärvelle loppiaisena auratulla luisteluradalla. Tiistaina kävelin vajaan puoli tuntia kotoa satamaan ja luistelin puolentoista tunnin nousevan pk-lenkin sauvojen kanssa. Suoritin myös jokatalvisen kaatumisen kun tökkäsin sauvan luistimen alle ja lensin polvilleni. Ei tullut verta joten ei sattunutkaan. 

Haastavinta mulle treenimäärien ja toisaalta myös tehojen nostossa on energiankulutuksen kasvu ja siihen tottuminen. Hetkittäin tuntuu että jaksaisi tehdä useammankin treenin päivässä, mutta syöminen tuntuu vastenmieliseltä eikä kertakaikkiaan ole yhtään nälkä, vaikka pitäisi syödä. 

Kokemuksesta kuitenkin tiedän ettei kehoni kestä kovia määriä kuin lyhytaikaisesti, joten en ole ruvennut ahnehtimaan treeneillä. Tänään teen viikon ainoan tuplatreenin, kun aamulla kävin uimassa 45 minuuttia tekniikkaa ja tätä kirjoittaessani edessä on vielä illan juoksutreenit, joissa mennään yleensä kynnyksellä tai vauhtikestävyysalueella. Huomenna pidän lepopäivän ja käyn hierojalla, lauantaina on taas pitkä uintitreeni ja sunnuntaina ehkä oloa kuulostellen jotain palauttavaa, sillä tunnen jo hipovani omia rajojani. Vastaavasti ensi viikon aion pitää todella kevyenä varmistaakseni ettei kuormitus jää päälle ja keho saa aikaa sopeutua aineenvaihdunnan muutoksiin, joita tämä viikko toivottavasti aiheuttaa. 

Haaveilen että kestäisin joskus kovempiakin määriä ja että tottuisin suurempaan energiankulutukseen sekä henkisesti että fyysisesti, mutta toisaalta olen tajunnut ettei treenaamisen maksimointi ja tiukka tavoitteen asetanta ole se juttu mulle. Ero on ehkä siinä, että aiemmin omat puutteet tuntuivat ahdistavilta ja maaliviiva tuntui siirtyvän aina vain kauemmas sitä mukaa kun yhden tavoitteen saavutti. 

Nyt taas koko harrastuksen tai liikunnallisen elämäntavan suola on itselläni siinä, että aina on jotain, missä kehittää itseään (positiivisessa mielessä) ja se tekee tästä mielenkiintoista. Lähtökohtaisesti riitän itsenäni ja kaikki kehittyminen on plussaa siihen päälle. Päälle päin treenaamiseni näyttääkin varmaan ulkopuolisesta aika samalta kuin ennenkin, mutta tekemisen tapa ja fiilis on erilainen. Teen tätä itselleni, omilla ehdoillani. 

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Kotimaan triathlonlomailua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s