Kauden ensimmäinen triathlon

​Osa triathlonisteista on jo ehtinyt lähtöviivalle, mutta meikäläinen teki tänään vasta kauden ensimmäisen kokonaisen triathlonyhdistelmän. Treeniin valmistautuessa oli hieman deja-vu fiilis, aivan kuin olisin mennyt ajassa taakse päin siihen iltaan kun lähdin tekemään viimeistelytreeniä Tahkon kisaan ja kaaduin. 

Märkäpukua pukiessa kaveri huomasi että takapuolessa oli pieni vekki. Great. Vasta viime viikolla olin saanut etureiteen pienet kynnenjäljet, ja nyt kun ne oli saatu liimattua, viilsin jo seuraavan. Todennäköisesti viilto on tullut pukua riisuessa, sillä pukiessa en ikinä ota takamuksen kohdalta puvun päältä kiinni, vaan aina nurjalta puolelta. Kyllähän se aina vähän kirpaisee, mutta hyvin paikattuna haitta on lähinnä kosmeettinen. 

Seuraava kämmi tapahtui mittauksen kanssa. Valitsin lajiprofiiliksi avovesiuinnin enkä triathlonia, ja tajusin mokan vasta uidessa. Muuten uinti meni ihan hyvin, suunnistin poijujen välit melko suoraan eikä pieni aallokko haitannut. Sen sijaan rantautuminen oli yhtä sähläystä. En meinannut saada märkäpuvun vetoketjunauhaa käsiini ja pukua riisuttua, sitten juoksin väärään suuntaan kunnes muistin että pitää hakea kassista auton avain ja vasta sitten autolle hakemaan pyörää. Riisuin märkkärin vasta autolla. Olin pysäyttänyt uinnin mittauksen rannassa ja tein loput treenistä duathlonprofiililla. Uintikierros oli noin 500 m pituinen.

Autolla muistin etten ollut muistanut ottaa pikkupyyhettä jalkojen kuivaamisen. Kaveri oli muistanut ja lainasin häneltä. Puin sukat ja pyöräilykengät, laitoin ylleni pitkähihaisen paidan, pistin päähäni ajolasit ja kypärän, nostin pyörän autosta ja lähdin ajamaan yhdeksän kilometrin mittaista ”Köhniön treenien” vakiolenkkiä. 

Jalat olivat alkuun vähän kylmät ja hitaat. Alkumatkasta oli järjettömän kova vastatuuli, edes alamäkeen ei saanut vauhtia, saati sitten kun tie nousi ylämäkeen. Tuulisimman pätkän jälkeen kun reitti kääntyi pienemmälle sivutielle pyörä alkoi kulkea ja vauhti nousi. Mietin mielessäni miten sama lenkki tuntui lyhentyneen kolmen kesän aikana siitä kun aloitin hybridipyörällä ja miten ylämäet tuntuivat viime kesääkin pienemmiltä, vaikka jo silloin oli maantiepyörä alla. Viimeisellä suoralla vauhti oli jo yli neljääkymppiä, tosin myötätuleen. Keskivauhti jäi kuitenkin 29,6 kilometriin tunnissa.

Säädin taas vaihdossa mittarin kanssa, sillä luulin pysäyttäneeni pyörän mittauksen mutta käynnistinkin uuden kierrosajan. Työnsin pyörän auton perään, riisuin kypärän ja vaihdoin pyöräilykengät lenkkareihin. Näpertelin lukkonauhoituksen kanssa ikuisuuden ja päätin hommata uusiinkin kenkiin pikanauhat. Sitten vaihdoin duathlonprofiilin sisällä juoksuun ja lähdin kipittämään 3,2 km vakiolenkkiä.

Juoksu kulki hyvin. Syke nousi VK2 alueelle muttei tuntunut raskaalta. Reitillä on yksi isompi ylämäki mutta sekin taittui hyvin. Lopussa syke nousi jo MK:lle mutta vauhti säilyi. Kestän huonosti epämukavuutta, usein tekee mieli luovuttaa ja armahtaa itsensä. Haluan kehittyä sen suhteen kovemmaksi, niinpä puristin kunnolla loppuun asti. Keskivauhti oli mulle hyvä, 4:45 min/km, ja vielä jäi varaa kiristääkin. 

Tälläkin kertaa juoksussa vasen polvi alkoi kipuilla viimeisillä metreillä. Hieman huolestuttaa miten se kestää kisamatkat, jos jo kolmen kilometrin lenkillä tulee oireita. Vaikuttiko sunnuntaina tekemäni tiukempi pakarajumppa taas reiden ulkosyrjään? Tiedän että pakaroita pitäisi vahvistaa että jalat kestäisivät, mutta jumppaaminen saa lihakset hetkellisesti myös aremmiksi ja usein juuri puntin jälkeen polvi on oireillut juostessa enemmän. Pidemmät matkat saavat siis odottaa kunnes näihin jalkaongelmiin löytyy ratkaisu.

Oli kuitenkin opettavainen treeni. Valitse kellosta triathloniin triathlonprofiili. Ota pikkupyyhe jalkojen kuivaamiseen, jos et tykkää pukea sukkia/kenkiä märkiin jalkoihin. Käytä pikanauhoja. Nauti treenistä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s